Ana içeriğe atla

F-16 SOLO TÜRK göz doldurdu

HAVA KUVVETLERİNİN İNTERNET SİTESİ GÖRSELLERİMİZİ İZİNSİZ KULLNAMAYIN YAZMIŞLAR ŞİMDİDEN ÖZÜR DİLERİM ORDUMUZ BİZİM ORDUMUZ NİYETİMİZDE KÖTÜ DEĞİL UMARIM BİR ŞEY DEMEZLER SOLO TÜRK BÜTÜN DÜNYA DUYMALI...HAVA KUVVETLERİMİZİN BU YAPTIĞI YENİLİKTEN ÖTÜRÜ EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER.SEÇİLEN PİLOTLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM....EDİTÖR.








CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, barış isteniyorsa her zaman cenge hazır olunması gerektiğini belirterek, "Hiçbir zaman savaşı istemeyiz. Her halde savaşın ne olduğunu en iyi bilenler de askerlerdir. Bunun şaka olmadığını ama gerektiğinde de gözünü kırkmadan savaşacağını göstermezseniz o zaman barışı da temin edemezsiniz" dedi.




Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Türk yıldızlarının ardından 2'nci Gösteri Timi 'SOLO TÜRK'ün tanıtımı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla Akıncı 4'ncü Anajet Üst Komutanlığı'nda gerçekleştirildi. Törene Gül'ün yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Aksay ile kuvvet komutanları ile çok sayıda davetli katıldı. Cumhurbaşkanı Gül törenin düzenleneceği alana gelişinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aksay tarafından askeri törenle karşılandı. Törende SOLO TÜRK'ün tanıtım filminin izlenmesinin ardından tasarımına ilişkin sunum yapıldı.



Daha sonra SOLO TÜRK'ün gösterisi icra edildi. Başta Gül ve komutanlar olmak üzere törene katılanlar SOLO TÜRK'ün gösterisini heyecanla izledi. Gül, uçağı kullanan pilotun başarılı hareketlerini zaman zaman alkışladı. Gül, gösterinin ardından Pilot Binbaşı Murat Keleş ile diğer pilotlar Yüzbaşı Yalın Ahbab ile Yüzbaşı Fatih Batmaz'a sertifikalarını ve anı objelerini verdi.



Daha sonra bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, SOLO TÜRK'ün tanıtım törenine katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Biraz önce izlediğimiz gösteri hepimize büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Bizler büyük bir heyecanla izlerken uçağı kullanan değerli pilotumuz ve arkadaşları, onlar da hiçbir heyecan görmedim. Onlar sanki bir arabayı oradan almış buraya park etmiş gibi normal bir duygu içindeydiler. Hepsini çok tebrik ediyorum. Gerçekten çok büyük bir gurur duyduk. Bu gururu hep beraber Türk milleti olarak duyduk. Bu başarıların bundan sonra da devam edeceğini herkesin heyecanla ve bazılarının da ibretle takip edeceğine eminim" dedi.



Savunma gücümüzün caydırıcılığını pekiştiren Türk Hava Kuvvetleri'nin TSK'nın en güçlü unsurlarından biri olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Türk havacılığının geçmiş tarihi ile bugüne ulaştığı seviyenin herkesi gururlandırdığını vurguladı.



Uçaklarının ilk icat edildiği andan itibaren Türk Hava kuvvetlerince kullanılmaya başlandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:



"Yüzyıllık tarihi olan çok az sayıda hava kuvveti vardır dünyada, bunlardan bir tanesi de Türk Hava Kuvvetleri'dir. Zaman zaman eski Osmanlı topraklarına gittiğimde Türk tayyarecileri ziyaret ederken daima bu büyüklüğümüzü hissetmişimdir ve hatırlamışımdır. Bugün de işte çağın gerisinde kalmadığımızı, çağla beraber yarıştığımızı gösteren en modern en gelişmiş uçakları en güzel şekilde kullanan bir ülkeyiz. Daha önce bir çok seremoni de Türk Yıldızlarını seyrederken bu heyecanı duyarken şimdi de artık 'Solo Türk'ü' izlerken aynı heyecanı ve aynı gururu duyacağız. Bunu bizlere ve Türk milletine yaşatanlara teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Büyük Atatürk'ün 'İstikbal göklerdedir' direktifi hepimize, başta TSK olmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na, bize büyük işaret olmuştur ve bu işaret hiçbir zaman tabelalarda yazılı olarak kalmamıştır ve gördüğünüz gibi dünyanın en güçlü Hava Kuvvetlerinden birine sahip olarak gerçekleştirmiş vaziyetteyiz."



"Önümüzdeki vizyon sadece göklerin değil artık uzayında hava kuvvetlerinin vizyonu olduğunu bilmekten geçiyor" diyen Cumhurbaşkanı Gül, Hava Kuvvetlerinin bu yönde de büyük bir hazırlık içerisinde olduğunu bildiğini belirtti. Türkiye'nin artık teknoloji üreten, kendi silahlarını yapan, görev bilgisayarı geliştirerek kendi uçaklarında kullanan bir ülke olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, "Bu şüphesiz ki barış için gereklidir" diye konuştu. Barış isteniyorsa her zaman cenge hazır olunması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül şöyle konuştu:



"Hiçbir zaman savaşı istemeyiz. Her halde savaşın ne olduğunu en iyi bilenlerde askerlerdir. Bunun şaka olmadığını ama gerektiğinde de gözünü kırkmadan savaşacağını göstermezseniz o zaman barışı da temin edemezsiniz. Türkiye bölgesinde istikrar yayan bir jeneratör haline gelmiştir. Buradaki en büyük gücümüz şüphesiz ki TSK'dır. Yeri geldiğinde diplomatlarımız yeri geldiğinde Kızılay yeri geldiğinde de F-16'lılar görevlerini başarı ile yapmışlardır. Eminim ki bundan sonrada böyle olacaktır. Milli çıkarlarımızı koruyarak karşılıklı saygı içerisinde komşularımızın hak ve hukukunu onlara da saygı göstererek milli çıkarlarımızdan hiçbir taviz vermeden bu coğrafyanın bu bölgenin güvenilir, istikrarlı ve bu bölgede yaşayan bütün halkların mutluluğunu temin etmek için daime güçlü olmanız gerekmektedir. Bugün bunun örneklerinden birisini gördük. Bundan dolayı büyük bir mutluluk duydum. Pilotlarımız bütün Türk gençliğine büyük bir ilham kaynağı olmaktadırlar. Bütün Türk gençliği rüyasında önce pilot germeyi geçirir. Daha sonra şartlar, gerçekler ortaya çıkar. Kimi olur, kimisi de başka alanlarda hayatını kazanmaya başlar. SOLO TÜRK bu heyecanı tekrar harekete geçirecektir."



"TÜRK HAVA KUVVETLERİ ÇAĞIYLA YARIŞIYOR"



Törende konuşan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, bölgesinde ve dünyada istikrar kaynağı olarak önemli ve etkinliği gün geçtikçe artan bir ülkenin Hava Kuvvetleri olarak tarihi gerçekler ve mevcut dinamikler açısından her açıdan daima güçlü ve göreve hazır olunması gerektiğinin şüphe götürmez bir gerçek olduğunu söyledi.



'Türk Hava Kuvvetleri çağıyla yarışıyor' söylemi ile çıktıkları bu zorlu yolda en büyük gücü Türk Milleti'nin kendilerine duyduğu sarsılmaz güven ve 100 yıllık şeref dolu mazilerinden aldıklarını ifade eden Orgeneral Aksay, "2011 yılında Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 100. yıldönümü kutlama faaliyetlerinin bir asırlık bu şanlı geçmişe yakışır bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için yoğun bir çaba içindeyiz" dedi.



100'üncü yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek olan faaliyetlerden birinin de F-16 Solo Gösterisi Takımı'nın oluşturulması gerektiğini vurgulayan Orgeneral Aksay, şunları kaydetti: " Elde edilen başarının verdiği motivasyonla 24 yıldır F-16 uçuran bir kuvvet olarak 100.'üncü yılda farklı bir konsepte tek uçaklık F-16 gösteri takımı 'Solo Türk' ile de Türk havacılarının kabiliyetlerini sergilemek gökyüzündeki gücün perçinlemek istedik Türk yıldızları, daha çok Hava Kuvvetlerinin takım arkadaşlığı, hassas kumanda tekniği ve uyum yönünü sergilerken F-16 Solo Türk uçağının insan fiziğini zorlayıcı performansı altında pilotlarımızın kabiliyetini ortaya koymakta ve vurucu gücü simgelemektedir. Solo Türk F-16 uçağının boya dizaynı bu konsepte uygun olarak güç, dinamizm ve değerlerimizi yansıtacak şekilde Türkiye ve Türk Hava Kuvvetleri'nin en özel sembolleri kullanılarak tamamen öz bir şekilde tasarlanmıştır. Özgün tasarımlı F-16 ile huzurlarınıza çıkacak olan Solo Türk diğer ülkelerden farklı olarak solo gösterisi herhangi bin hava kuvvetlerinden uçuş eğitimi almadan, kendi tecrübe ve birikimi ile gösteri, paket ve limitlerini de özgün olarak oluşturmuştur."



Orgeneral Aksay, SOLO TÜRK'ün dünyaya tanıtımının 100'üncü yıl faaliyetleri kapsamında 4-5 Haziran'da İzmir'de düzenlenecek olan Uluslar arası Hava Gösterisinde yapılacağını bildirdi.



Törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, komutalar ve diğer davetiler uçuş ekibi ile birlikte F-16 SOLO TÜRK'ÜN önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.



Gösteri uçuşu öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Pilot Binbaşı Murat Keleş, solo gösteride dünyada sayılı birkaç ülkeden biri haline geldiklerini belirterek, "Performansa dayalı bir gösteri yapıyorum, Hava Kuvvetlerimizin 100'ncü yılında ilk gösterimi yapacak olmamdan büyük heyecan duyuyorum. Hiçbir riskli hareket yok, hepsi emniyetli. Uçular 30 metre ila 1-2 kilometre arasında gerçekleşiyor" dedi.



Ümit KOZAN- Tahsin GÜNER/ANKARA, (DHA)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BOMBARDIMAN UÇAKLARI SERİSİ KOD ADI AYI Tupolev Tu-95

Tupolev  Tu-95  ( NATO rapor adı   Bear ),  soğuk savaş  döneminde  SSCB 'de Tupolev  tarafından üretilmiş, uzun ömürlü ve çok başarılı stratejik bomberdıman ve füze taşıyıcı maksatlı uçak. 2007 itibarıyla Tu-95 hala servistedir, 2040 yılına kadar da Rus Hava Kuvvetleri servisinde kalması planlanmıştır. Tu-95, her biri karşıt yönlü dönen bir pervane çiftini besleyen dört Kuznetsov turboprop motora sahiptir. Bu sayede tüm zamanalrın en hızlı pervaneli uçaklarından biri olmuştur. Şu ana dek hizmete giren tek turboprop motorlu bombardıman uçağıdır. Deniz kuvvetleri keşif versiyonuna  Tu-142  adı verilmiştir Özellikleri (Tu-95MS Tupolev Tu-95 Sağ görünüm Genel özellikleri Mürettebat:  6-7  [  21  ] Uzunluğu:  46,2 m  [  22  ]  (ft 6 151  [  22  ]  ) Kanat açıklığı  :  50,10 m  [  22  ]  (ft 5 164  [  22  ]  ) Yükseklik:  12.12 m (ft 9 39) Kanat Alanı:  310 m² (3330 ft ²) Boş ağırlık  :  90.000 kg (198.000 £) Yüklü ağırlığı :  171.000 kg (376.200 £) Maksimum kalkış

JF-17 PAKİSTAN HAVA KUVVETLERİNİN YENİ UÇAĞI

PAKİSTAN ve ÇİN HALK CUMHURİYETİ 1999 senesinde FC 1/SUPER 7 yi geliştirmek üzere bir ortaklık anlaşması imzaladılar.İlk prototipin test uçuşu ÇİN de yapıldı.PAKİSTAN tasarımı olan SUPER 7 sonradan JF-17 adını aldı.Sonraki testler 2006 senesinde yapıldı.İleri testler ve değerlendirmeler için PAKİSTAN HAVA KUVVETLERİ ne 2007 senesinde 10 adet teslimat yapıldı.Uçağın resmi olarak ilk uçuşu da İSLANABAD da oldu.PAKİSTAN HAVA KUVVETLERİ resmi olarak JF 17 uçağını 14 adet oarak 18 şubat 2010 aldı. GENEL ÖZELLİKLERİ Mürettebat 1 Uzunluk 14.0 m (45.9 ft) Kanat açıklığı 9.45 m Yükseklik 4.77 m (15ft 8 in) Yüksüz ağırlığı 6.411 kg Yüklü ağırlığı 9.100 kg Azami kalkış 12.700 kg G limiti +8.5 g PERFORMANS Azami Hız Mach 1.8(1.191 knots. 2.205 km/h) Muharebe yarı çapı 1.325 km (840 mi) Seyir menzili 3.480 (1.880 NM =2.160 Mİ) Tavan Uçuş İrtifası 16.920 m (55.500 ft)

MİG 25 İRAN HAVA KUVVETLERİ

MiG-25 Foxbat MiG-25 Foxbat-A Tanımı Üretici Mikoyan Gurevich OKB Tasarımcı Mikoyan Gurevich OKB İlk uçuş 6 Mart 1964 Hizmete giriş 1970 Güncel durumu Sınırlı sayıda hizmette Başlıca kullanıcılar Sovyetler Birliği (1970-1991) Rusya (1991-) Diğer kullanıcılar Cezayir Suriye Ermenistan Mürettebat 1 ( eğitim türevlerinde 2) kişi Uzunluk 19.75 m Yükseklik 6.1 m Kanat açıklığı 14.01 m Motor İki adet Tumansky R15-B300 artyakıcılı turbojet MiG-25 Foxbat Rus Mikoyan Gurevich Tasarım Bürosu (OKB) tarafından geliştirilip üretilmiş bir avcı ve yüksek hızlı keşif uçağıdır. Prototip olarak ilk uçuşunu 1964 yılında gerçekleştiren Foxbat , sesten üç kat hızlı seyredebilme yeteneği, güçlü radar sistemi ve uzun menzilli havadan havaya füze donanımıyla zamanının Batılı gözlemcilerini oldukça endişelendirmiş, bu endişeler orta vadede ABD tarafından F-15 Eagle savaş uçağının geliştirilmesine gid